Dodik stiže u Sarajevo u blindiranom vozilu?

Radiosarajevo.ba
Dodik stiže u Sarajevo u blindiranom vozilu?
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojaviće se do kraja sedmice u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi organizovanja refrerenduma u Srpskoj.

To saznaje BN televizija iz izvora u Tužilaštvu BiH, te tvrde da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu.

Na tome je putem advokata koji su vodili pregovore, insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog bezbjednsnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužilaštvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu ,,Stanari''.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine miliona maraka, poklonjeno Rudniku i Termo-elektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije