MUP KS o skupu podrške Miloradu Dodiku: 'Potrebna vam je još jedna dozvola...'

4
Radiosarajevo.ba
MUP KS o skupu podrške Miloradu Dodiku: 'Potrebna vam je još jedna dozvola...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo navelo je da skup podrške predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću u Sarajevu može biti održan, ali da je potrebno da organizator dobije dozvolu Ministarstva saobraćaja o obustavi saobraćaja u tom dijelu grada, potvrdio je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

Istakao da je problematičan zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo da bude obezbijeđeno 80 pripadnika obezbjeđenja.

"Mi smo tu onemogućeni u dijelu koji se odnosi na radnike obezbjeđenja iz RS-a. Oni nama ne dozvoljavaju da agencije za obezbjeđenje iz RS-a vrše posao na području Kantona, nego samo kantonalne agencije", istakao je Radanović.

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Poručio je da će, bez obzira na sve to, biti učinjen maksimalan napor da budu ispunjeni zahtjevi kantonalnog MUP-a, piše RTRS.

"Dostavit ćemo plan našeg pravca kretanja MUP-u. Bez obzira na spekulacije u federalnim medijima, mirno okupljanje Srba biće održano u petak, 1. septembra, od 18 sati. Želimo da izrazimo demokratsku volju i da kažemo da želimo da živimo u miru, ali istovremeno da se ne slažemo sa postupanjem Tužilaštva BiH", naglasio je Radanović, dodajući da organizatori imaju podršku ljudi širom Srpske i FBiH.

Radanović je jučer predao zahtjev Ministarstvu saobraćaja.

Podsjećamo, Radanović je podnio u četvrtak, 24. augusta, zahtjev za održavanje mirnog skupa u petak, 1. septembra, ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. augusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Christiana Schmidta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije