Muharem Bazdulj zapjenušano reagirao na intervju Danisa Tanovića: To je rasizam

/ Komentari (22)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MrziteljPDA

Ovaj Muharem je pok'o kao sijalica!

Kao da je bilo jucer,

kada je Danis skrenyo sa puta mladih muslimana na Evropsku auto-cestu i sa puno energije stvarao prikljucak za BiH. Na kruznom toku se izgubio i jos kruzi izmedju svojih ambicija da postane "bosnjak" i predvodnik

Koel

Kakv je ovo smetljar u ravni kusturice izdajica roda svoga ulojeni po vucicevim mjwrilima bljakkkk

Roboot

Intelektualni pobacaj Muharem Bazdulj, covjek projekat srbijanske obavjestajne sluzbe a da toga nije ni svjestan. Umij se i probudi se Muhareme.

1211

Alaj bazdiš.

Kija

Bazdulj.....bazdiš

@BIH

SVAKA ČAST. DUGO AL ISCRPNO I TAČNO! AFERIM!

Karrabaja

Žao mi tvoje majke.fina žena :(

ger

Svaki Jugoslaven prije ili kasnije završi u četnicima

Guest

@BiH Pročitao sam Vaš komentar, a takođe intervju Tanovića i odgor Bazdulja. Napomenuti ću da sam Srbin, koji je jedan od onih koje pominje Bazdulj i Tanović, u kontekstu izlaska iz Sarajeva poslije Dejtona. Lično bih se uglavnom složio sa stavom Tanovića, kako sam ga ja shvatio. Reći da je biti čovjek prije nego pripadnik nacije,nije ništa loše,naprotiv, sa tim da to vrijedi za svakog. Svojevremeno je srpski patrijarh Pavle rekao: budimo ljudi, iako smo Srbi. Bazdulju to izgleda nije poznato, jer član UO RTS, to ne treba znati. Podsjetio bih vas, da je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić u svom gostovanju na televizij u Sarajevu, rekao da se izvinjava za sve zločine u nad Bošnjacima, koje su pripadnici srpskog naroda činili, u ime naroda. Što se tiče egzodusa Srba, istina je da su Krajišnik i Karadžić imali negativnu ulogu i podstakli taj egzodus, ali nisu zaostalli ni sarajevski mediji, posebno elektronski, tu bih istakao Hadžifejzovićev intervju sa Karlom Biltom. Da nije bilo tog egzodusa, Dodiik bi bio marginalac, a Banja Luka ne bi bila najvažniji srpski grad u BiH, nego bi to bilo Sarajevo, kao što je uvijek bilo.

Kao da nije bilo juce

Mukarem Bazdy je djavolji advokat!

Jugoslaven

U svakom slučaju, čovjek koji je tada bio pravi Jugoslaven, za ovdašnjeg je retarda i fašistoidnog primitivca koji se skriva iza hože, svećenika ili popa bio jedno superiorno biće. Pošteniji, vrijedniji, pametniji, ljudskiji i poštovaniji i u cijelom svijetu priznatiji od svih ovih „Srba“, „Bošnjaka“, „Hrvata“ i svih ostalih pritajenih fašista koji su se i sami licemjerno predstavljali Jugoslavenima a u svojim malim mračnim mozgovima čistili kame, puške i topovske cijevi. Nažalost, vrijeme je pokazalo da je broj tih „pravih“ mnogo manji od očekivanoga, ali ne treba živjeti u ilizuiji i misliti da ih nema. Ima ih, čak i više nego istih ovih fašista koji bi opet, ako zatreba i pojavi se neki novi Tito, bili najaktivniji u negiranju postojanja Boga i floskulama o bratstvu i jedinstvu. Niko od nas nije toliko glup da ne razumije da smo mi Balkanci jedna obična pogan koju može u suru utjerati samo i jedino neko novi Tito. Svi ovi koji ga glume posljednjih 30 godina nisu zaslužili ni da budu govnjiva fleka na gaćama Josipa Broza.

JC

Žao mi tvoje majke.fina žena :( ka Karrabaja bila...nije se ogradila od njegovog djela (ne kao majka)..

Glagol "Bazdulj"

"Bazduljati se, glagol, metiljati se; dodvoravati se; baljezgati uz upotrebu mnogobrojnih višesložnih riječi; prilagoditi se svakoj datoj ideološkoj situaciji u cilju osjećaja vlastite važnosti; štancati promjenljiva i prilagodljiva mišljenja" .... Ne treba dalje ....................

Guest

Guest Eh Bazdulj samo ti prezime kaze da bazdis/crnogorski izraz -smrditi/,a sto si jos crne face sve o tebi govori. Koliko si love dobio da prodas vjeru za veceru od Srbije kao i pokrsteni Emir-Nemanja Kusturica sa Gorice iz Rajvosa da pljujete po mjestima rodjenja.

gost

Hem bazdi, hem bazdulja

milo

cijela Srbija liči na Belivuka , Tijanu Ajfon i ostalo civilizacijsko,smeće, uključujući i Muharema

Holiday inn narod na haparatima

Gledaj konvertovanih srba sto su prodali identitet za veceru, kako pricaju o necijem konvertitstvu. Ima li veceg konvertita od tvorca vaseg laznog holiday inn naroda, alije zivkovica, konvertovanog srbina iz smedereva? Haha Da nije smijesno bilo bi zalosno. Covjek se vratio svojim korijenima, dosao tobe, sto vi izgleda nikafa necete uspjeti kao ni danas, jer nemate intelektualni kapacitit da to shvatite.

intelektualni kapacitit ?

Gledaj konvertovanih srba sto su prodali identitet za veceru, kako pricaju o necijem konvertitstvu. Ima li veceg konvertita od tvorca vaseg laznog holiday inn naroda, alije zivkovica, konvertovanog srbina iz smedereva? Haha Da nije smijesno bilo bi zalosno. Covjek se vratio svojim korijenima, dosao tobe, sto vi izgleda nikafa necete uspjeti kao ni danas, jer nemate intelektualni kapacitit da to shvatite. ka Holiday inn narod na haparatima E eto ti ga, nikaFa i Kapacitit evidentno imaš....vidi se po tvojoj (pravo)pismenosti jbt ..... nepismena magarčino dokona .......

@holiday

K'o da te malo brlja i chmarci opucali u ove vrele dane, ha!? Vidi se da si intelektualna gromada sa "kapacititom" ko kliker.

Danisu:

Ne danise, nego vama treba vili brant, kao i hrvatima, za genocid nad srbima, jevrejima i romima u drugom svjetskom ratu, a za koji nikad niste odgovarali niti ste refasizovani, kao sto su nijemci refasizovani nakon zavrsetka drugog svjetskog. To mozete zahvaliti titu koji je i sam bio hrvat, pa ih je spasio toga kao i vas zbog utopisticke ideje bratsva i jedinstva, iako se dobro znalo da su srbi bili ti koji su bili nosioci antifasistickog pokreta na balkanu, a vi ste kao i uvijek bili na strani okupatora, kao i u prethodnom ratu. Znas danise, smijesni reziseru koji dobijas nagrade zbog blacenja srba, bas kao sto su dobili i jasna djuricic i boris isakovic na vasem festivalu trecerazrednog filma, kako ga fino opisa muharem bazdulj, jos jedan odmetnuti musliman koji poce misliti svojom glavom, a ne bakirovom i reisovom kao ti.

Mirza Tvica

Čitavo kazivanje o potrebi humanizacije Srbije kao i hrvatske nakon NDH ima uporište u milionima stranica haških svjedočanstava sakupljenih u haškoj arhivi i na osnovu njih donioešene haške presude. ništa ovdje Danis nije iznijeo što izlazi iz okvira ovih svjedočanstava to čak nisu ni proizvoljne špekulacije o potrebi duhovnog preporoda. Srpska vojska kao instrument velikosrpske politike poznata po rušenju gradova i paljenju biblioteka sada ima samo jedan cilj spaliti hašku arhivu. Poslije mogu ljude ubjeđivati da su rasisti ili srbomrsci. Ovakve Bazduljove klasifikacije...dok je haške arhive i haških presuda, samo govore o naizgled nepopravljivom stanju srpskog duha a u stvari o kontinuitetu samodopadajuće velikosrpske politike koja samo rađa nove ratove.

/ Najnovije