Sastanak / Muhamed Jusić sa emirom Meke: Kontinuirana podrška napretku BiH

07. 02. 2021. u 16:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Muhamed Jusić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, sastao se danas u Džidi s princom Halidom al Fajsalom bin Abdulaziz al Saudom, emirom regije Meka.

"Emir Halid je savjetnik kralja Faisala bin Abdulaziza al Sauda, iskusni državnik, filantrop i pjesnik i, kako je izjavio ambasador Jusić, osoba čiji značaj prevazilazi granice njegovog političkog angažmana i Kraljevine Saudijske Arabije.

U prijateljskom i iskrenom razgovoru bilo je riječi o više tema od zajedničkog interesa za obje države", saopćeno je iz Ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji.

Ambasador Jusić se emiru Halidu zahvalio na kontinuiranoj podršci Kraljevine Saudijske Arabije stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine, te podršci koju hodočasnici iz Bosne i Hercegovine imaju tokom njihove posjete Meki, naročito tokom obreda hadža.

Jusić je emiru Meke čestitao i na trudu kojeg saudijske vlasti i Imara (guvernat) Meke ulažu s ciljem sigurnog i postepenog povratka obavljanja obreda u Haremu Meke.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA