Muftija Grabus: Uznemireni smo vijestima iz Priboja

1
F. V.
Muftija Grabus: Uznemireni smo vijestima iz Priboja
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Nedžad Grabus

Sarajevski muftija i ugledni profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, prof. dr. Nedžad ef. Grabus reagirao je danas na seriju incidenata, prijetnji i provokacija koji se u prvim danima 2022. godine dešavaju u Sandžaku.

Posebno je tužna činjenica da se sve dešava u vrijeme kršćanskog praznika Božića, koji bi trebao biti vrijeme međusobnog zbližavanja i upoznavanja.

"Nedopustivo je vjerske kršćanske praznike upotrebljavati za širenje mržnje prema muslimanima i njihovom muslimanskom naslijeđu u Priboju. Uznemireni smo vijestima koje pratimo. Zabrana negiranja genocida i veličanje zločina i zločinaca je civilizacijska obaveza i dužnost za sve države Evrope i svijeta.

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Ljudska i civilizacijska obaveza je osuditi mržnju, ksenofobiju i nasilje koje destabilizira međuljudske odnose. Očekujemo da državni organi u Srbiji zaštite vrijednosti građanske države. Naše misli i dove su uz našu braću i sestre u Priboju", poručio je muftija Grabus.

Podsjetimo, nakon što je 2. januara objavljeno da su pribojski policajci veselili uz fašističke i genocidne pjesme Oj Pazaru novi Vukovaru, o Sjenice nova Srebrenice, u Priboju je jučer osvanuo grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, a danas se pojavio i snimak izljeva fašizmu toku noći 6. na 7. januar.

Naime, na snimku se čuje kako nepoznate osobe pjevaju Božić je, pucaj u džamije. Također, upućene su indirektne prijetnje imamu iz Priboja od policajaca koji su vinovnici prvog incidenta...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije