Mreža: Opasne propovijedi popa Aleksandra u najosjetljivijem dijelu BiH

25
Radiosarajevo.ba
Mreža: Opasne propovijedi popa Aleksandra u najosjetljivijem dijelu BiH
Foto: Kolaž / Aleksandar Mlađenović

Tamo gdje su pojedini popovi predvodnici, ne piše se dobro. Svjedoci smo njihove  uloge 90-ih godina, kada su huškali, predvodili i blagoslov davali za činjenje ratnih zločina i genocida. Aleksandar Mlađenović je u Srebrenici i pop i političar i huškač, navodi u videoprilogu za FTV Hasan Gabela.

O saznanjima o Mlađenoviću govori i ugledni književnik i kolumnista Dragan Bursać.

"Imali ste silne vladike koje su stajali iza VRS i iza paravojnih formacija koje su činile najstrašnije zločine, danas imate patrijarha Crkve Srbije Porfirija koji kaže da je RS vjekovna težnja srpskog naroda.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Popovi štite one koji šire nacionalnu mržnju i na kraju se popovi ponaašaju kao neke arbitražne sudije zbog kojih se na kraju puštaju oni koji su izazvali nacionalnu mržnju, ako se ne varam oni nisu bili uhapšeni, nego samo privedeni i onda su pušteni na inicijativu tih popova. Tako da, vidimo da je Crkva Srbije siva eminencija i ona itekako stoji iza tih ljudi, ti ljudi su pod okriljem Crkve Srbije, u ovom slučaju parosi, prvosveštenici Crkve Srbije na terenu", kazao je Bursać.

"Mlađenović osveštava prostorije u kojima su boravili Bošnjaci, predvodi proteste da zaštiti one koji siju strah među povratnicima, zapjeva o Kosovu usred Srebrenice, zagusla, a najopasnije od svega kad pop pita smije li da puca", navodi se u prilogu.

Kako je naveo novinar, Mlađenović nije htio govoriti za Federalnu televiziju.

Pogledajte više u prilogu FTV-a na linku OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije