Mostarski vatrogasci protestvovali pred Vijećnicom

0
AA
Mostarski vatrogasci protestvovali pred Vijećnicom
FOTO: AA / Vatrogasci traže svoja prava

Sindikalna organizacija vatrogasaca Mostara organizovala je mirni protest na platou Gradske vijećnice, zbog kako su naveli, odnosa poslodavca prema uposlenima i komunikacije s predstavnicima Sindikata, nakon što nije ispoštovana Uredba Vlade Federacije BiH o isplati jednokratne finansijske pomoći uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

"Komunikacije s Gradom na ovu temu nije bilo. To i jeste problem. Donose se odluke bez komunikacije sa sindikatima. Do sada smo imali druge probleme, a ovo s isplatom jednokratne pomoći je kap koja je prelila čašu. Novca ima, pouzdano znamo. Nismo to tražili iz nekog hira. Situacija je takva kakva jeste i mi tražimo usklađivanje s troškovima života. Smatramo da smo diskriminisani", izjavio je predsjednik Sindikata Marinko Petrić.

Sattler u Mostaru: Kandidatski status jasan signal građanima da u BiH trebaju ostati i investirati

Sattler u Mostaru: Kandidatski status jasan signal građanima da u BiH trebaju ostati i investirati

Sindikat vatrogasaca Grada Mostara nedavno je uspio platu povećati za šest posto i tako je makar djelimično uskladiti s rastom troškova života. Ipak, drugi problemi su ostali neriješeni.

"Pišemo uporno Gradu, tražeći da nam plata bude do 10. u narednom mjesecu, što se također ignoriše. Na zadnjem sastanku smo dogovorili da nas gradonačelnik obavijesti o odluci o jednokratnoj pomoći. Ovih 400 KM što nam je isplaćeno, prikazano je kao nagrada, a ne kao jednokratna pomoć. Danas ovdje tražimo svoja prava. Ako nas nastave dalje ignorisati, i dalje ćemo se boriti na ovakav način", poručio je Petrić.

Uz vatrogasce su danas bili i uposlenici u predškolskom obrazovanju Grada Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije