Mostarac razočaran odmorom na Jadranu: 'Sve što tražimo je da nas ne lažete'

4
Radiosarajevo.ba
Mostarac razočaran odmorom na Jadranu: 'Sve što tražimo je da nas ne lažete'
A. K. / Radiosarajevo.ba / Ljetovanje postalo luksuz

Cijene ljetovanja ove godine su mnogima izazvale gorak ukus u ustima, a priušititi odmor više od par dana za mnoge je postao nedostižan san. 

Tako se i za portal Hercegovina.in javio čitatelj iz Mostara koji tvrdi da se razočarao na rivijeri u regiji. 

"Od malih nogu volim more i roditelji su me kao dijete vodili na ljetovanje na Makarsku rivijeru. U ta vremena kada sam ja bio dijete ljetovanje od nekih 5 do 10 dana mogli su priuštiti svi ili gotovo svi, pogotovo mi koji smo tu na korak od mora."

Benjamina Karić pozvala građane Srbije da 2025. godinu dočekaju u Sarajevu zajedno sa Severinom

Benjamina Karić pozvala građane Srbije da 2025. godinu dočekaju u Sarajevu zajedno sa Severinom

"Nažalost danas to nije tako, a i oni koji mogu sebi priuštiti ljetovanje uglavnom su nezadovoljni jer su cijene otišle u nebo, a pohlepni domaćini gledaju da vas što više oderu. Čast izuzecima nisu svi takvi, imao sam krasnih domaćina, ali kada imate loša iskustva onda je to kao koja prelije čašu. Da ne duljim, odlučio sam sa porodicom otići 5 dana na Makarsku rivijeru. Neću slagati kada kažem da štedim cijelu godinu kako bi se kupali nekoliko dana na moru i onda vas tih pet dana toliko razočara da vam padne na pamet da više nikada nogom ne kročite na more", kaže čitatelj. 

"Smještaj sam našao na bookingu, i to po cijeni od 110 eura po noći. Stoji na opisu smještaja da je 50 metara do mora, a kada smo došli vidjeli smo da je to ustvari više od 300 metara i to stepenicama do prve plaže. Na našu opasku vlasnica odmahnula rukom i rekla 'Što bi vi da iz sobe brčkate noge u moru?'", prenio je svoje utiske čitatelj iz Mostara.

Objavljene zvanične brojke: Jadran u julu posjetilo 155.000 turista manje nego prošle godine

Objavljene zvanične brojke: Jadran u julu posjetilo 155.000 turista manje nego prošle godine

"Stvari smo izbacili i auto smo onda morali ostaviti skroz do magistrale, a pisalo je da je parking u krugu smještaja. I to je vlasnica komentirala pogrdnim riječima koje neću ni spominjati. Za sve dane je pratila koliko palimo klimu i dežurala kao neki redar ispred apartmana. Neki naiđu na ljubazne domaćine, ali ova naša gazdarica nije ni blizu ljubaznosti.

Kada smo se pomirili sa tim i složili se da ćemo izdržati tih pet dana na plaži nas je dočekala neugodnost jer sva mjesta u hladu su bila pod ležaljkama. Jedna na dan 10 eura i za nas četvero to je 40 eura (oko 80 KM) na dan. Ili to ili se prži na suncu. Sladoled kugla 2 i pol eura (oko 5 KM), sok 3 i pol (oko 7 KM), kava 3 (oko 6 KM), pivo 4 (oko 8 KM). Pizza 13 do 15 eura (oko 30 KM), jela s roštilja 15 do 25 eura (oko 40-50 KM) plus posebno prilozi". 

Naučnici: 'Srušen rekord u Sredozemnom moru!'; 'Jadran postaje suptropsko more'

Naučnici: 'Srušen rekord u Sredozemnom moru!'; 'Jadran postaje suptropsko more'

"Sve je to lako sračunati i ako želite bar malo uštjedeti morate se uspeti do auta pa do prve prodavnica. Na kraju kada sno odlazili vlasnica nam je tražila gotovinu premda je pisalo na stranici kartično plaćanje. Sve u svemu odmor iz noćne more i kada smo smještaj ocijenili lošim zvala je kćerka od vlasnice i bila neprijatna kao njena majka. Da se razumijemo svi smo svjesni da sve ima cijenu, ali za cijenu na koju smo pristali ne želimo lažne informacije, a koliko vidimo po komentarima puno vlasnika apartmana daje lažne podatke oko daljine do mora, parkinga i klime. Također znamo da je na plaži luksuz jesti i piti, pa ko voli neka izvoli, ali zauzeti cijelu plažu ležaljkama je prešlo svaku mjeru. Sve u svemu dobro razmislite gdje ćete odmarati za svoj novac.

Gazdarica je u jednom trenu rekla da se zadužila da napravi apartmane. Gospođo draga i mi smo se zadužili da provedemo odmor i sve što tražimo je da nas ne lažete i nećete nas više nikada vidjeti. Prava je šteta što ne postoji nula za ocjenu jer ste prava nula. Ovim putem se ispričavam svim poštenim vlasnicima apartmana, ali nažalost zbog ovih drugih mnogi su razočaran, pogotovo jer je tu more najljepše i najčistije na Jadranu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije