Vukanoviću nisu dali da uđe u Narodnu skupštinu RS zbog cipela

Radiosarajevo.ba
Vukanoviću nisu dali da uđe u Narodnu skupštinu RS zbog cipela
Screenshot / Nebojša Vukanović

Zastupnik Nebojša Vukanović je danas zaustavljen na ulazu u Narodnu skupštinu RS jer nije imao odgovarajuće cipele.

On je tokom sjednice NSRS ispričao šta mu se desilo jutros kad je pokušao da uđe u zgradu najviše zakonodavne institucije u ovom entitetu, piše Buka. 

Govoreći o stanju u pravosuđu RS, Vukanović je obraćajući se ministru pravde Antonu Kasipoviću, pokušao da prikaže kako institucije mogu da budu efikasne.

„Jutros ulazim (u NSRS) nisu se straži dopale moje cipele, kažu nisu ti cipele najbolje moraš se vratiti da se prezuješ i zato sam malo prikasnio. Znate kako, mi iz provincije dolazimo. Nisam ja vidio puno svijeta, pa dok se uklopimo. Ali tu se poštuje red. Oni dođu, pogledaju i kažu nisu baš nešto lakovane, trebao bi se prezuti. To je red. I ja to poštujem. Otišao sam i prezuo sam se. Pitao sam ih jesu li ove u redu. Jeste da su 20 eura, ali valjda će proći. Kaže, sad može. Rekoh, svaka čast. Vi gledate kako sam se obuo, kao sam se, što bi rekli kod mene podašišao i da me klepećete svaki mjesec. Tako da želim da vas pohvalim da znate da budete vrlo efikasni“, rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije