Molba Vojina Mijatovića Aleksandru Vučiću

1
Radiosarajevo.ba
Molba Vojina Mijatovića Aleksandru Vučiću
Foto: Kolaž/Radiosarajevo/EPA-EFE / Vojin Mijatović i Aleksandar Vučić

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP Bosne i Hercegovine, uputio je molbu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva.

Mijatović smatra da će Vučić na kraju odabrati interes Srbije ispred interesa Milorada Dodika.

"Dodik je vrlo koristan idiot za Vučića, ali isto tako postaje i teret. Pogotovo u odnosu sa Njemačkom. Ipak će Vučić u konačnici izabrati interese Srbije i regiona nego interes Dodika. Molim Vučića da radi na iskrenom političkom odnosu Beograda i Sarajeva. Dodik zapravo radi sve da nestane RS i srpski narod u BiH. On je najveća opasnost za Srbe. Molim Vučića, dosta više, dugujemo iskrenost svim mrtvim glavama iz devedesetih", kazao je Mijatović, piše portal N1.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

"Vučić me nije nikada zvao. Ali nema šta da priča sa političkim strankama u BiH. On treba da se sastaje sa članovima Predsjedništva. Dosta je više odlaska na koljenima u Ankaru, Beograd ili Zagreb", dodao je Mijatović.

O pozivu Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, Aleksandru Vučiću i Recepu Tayyipu Erdoganu da pomognu da se riješi situacija u BiH, Mijatović je kazao:

"Nemojte da vodite računa o budućnosti u BiH – preklinjem ih Bogom. Vodite računa o Srbiji, Hrvatskoj ili Turskoj. Kad su oni pomagali država je nagrebusila", dodao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije