Mijatović: Da je BiH jedna izborna jedinica, razvalio bih Dodika na izborima

16
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Da je BiH jedna izborna jedinica, razvalio bih Dodika na izborima
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović kazao je da je u državi mnogo više Bosanaca i Hercegovaca nego Bošnjaka, Srba i Hrvata. Kazao je i da bi, kada bi BiH bila jedna izborna jedinica, pobijedio Milorada Dodika u utrci za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda.

"Zamislite kad bi Bosna i Hercegovina bila jedna izborna jedinica mene Dodik nikada ne bi dobio za člana Predsjedništva. Mnogo je više Bosanaca i Hercegovaca nego Bošnjaka, Srba i Hrvata. Evo dajem javnu ponudu Dodiku neka prihvati da je BiH jedna izborna jedinica, sutra izlazimo na izbore – razvalit ću ga", kazao je Mijatović gostujući na Pressingu, piše portal N1.

Mijatović je nedavno iznio tvrdnju "da će Bošnjaci dobiti zakon o zabrani negiranja genocida, Srbi iz RS-a zakon o državnoj imovini kakav njima odgovara, a Čović izborni zakon po volji". Večeras je to pojasnio.

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor, Konaković mu među prvima čestitao

"Ono što mi često smeta kod međunarodne zajednice, taj prepragmatični pristup, gdje mimo institucija sjede sa etno-nacionalnim liderima samo da ne bude rata. To nam se obilo o glavu. Mjesto za pregovore su institucije. Kada sam izašao sa tom informacijom svi su me sa čuđenjem gledali. Potpuno je jasno da nije se dovoljno dogovoriti sa etno-nacionalnim liderima jer ima nas koji ne pripadamo u ta tri tora. Jasno je strancima da Dodik, Izetbegović i Čović nisu dovoljni za dogovor. U jednom dijelu međunarodne zajednice postoji pristup da ipak treba uvažavati stavove nacionalnih lidera. Problem je što njih ne interesuje što ovi kradu svoj narod. Njima je bitno samo da ispunjavaju uslove", kazao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije