Mnogi dijelovi Bosne i Hercegovine na udaru, stižu snažne vremenske nepogode

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi dijelovi Bosne i Hercegovine na udaru, stižu snažne vremenske nepogode
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Kiša i pljuskovi u četrvtak ujutro, 13. juna, registrovani na području Krajine, sjeveru, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bihać i Ivan Sedlo 13; Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 14; Tuzla, Zenica i Zvornik 15; Bijeljina, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 16; Trebinje 20; Mostar i Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguća pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA relativno je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Tokom jutra poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji usljed nešto nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 14. 6. 2024. preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu 15. 6. 2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Jako nevrijeme pogodilo dijelove BiH: Padao led veličine oraha

Jako nevrijeme pogodilo dijelove BiH: Padao led veličine oraha

U nedjelju 16. 6. 2024. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U ponedjeljak 17. 6. 2024. očekuje se dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Upaljen je meteoalarm - a za veće gradove Bosne i Hercegovine to možete provjeriti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije