Mladi SDP-a: Podmladak SDA treba prestati pričati da njihovi kadrovi nešto rade

Radiosarajevo.ba
Mladi SDP-a: Podmladak SDA treba prestati pričati da njihovi kadrovi nešto rade
Foto: SDP BiH / SDP

Forum mladih SDP BiH poziva podmladak SDA da prestane sa širenjem, kako navode, dezinformacija da njihovi kadrovi u vlasti nešto zapravo rade. Ističu kako im nije namjera da upiru prstom u SDA, već podvlače kako će samo uprijeti prstom u autoput, koji SDA-ovoj mladeži može poslužiti, kako stoji, i kao doslovan putokaz kako se nešto može i treba uraditi onda kada ste vlast.

"Sigurni smo da će SDA-ovi kadrovi sada mnogo udobnije prelaziti autoput, s obzirom da su izglasali kupovinu novih limuzina za svoje ministre i direktore, kao i za one iz njihovih bratskih, koalicijskih stranaka, SNSD-a, HDZ-a BiH i njihove posluge, DF-a. Dok građani Bosne i Hercegovine gladuju, Oružane snage BiH su u doslovnom stanju raspadanja, državu preplavljuje novi val migranata, a kriza uzrokovana koronavirusom se rasplamsava, u usvojenom budžetu novca za ove probleme ili nema ili je simboličan. Pa ipak, podmladak SDA nas uvjerava da je ovakav iskasapljeni budžet rezultat vrhunskog patriotskog pregalaštva njihovih mentora", stoji u pismu.

Omladinci SDP-a dodaju kako mladi SDA vjerovatno sve ovo čine u iščekivanju prilike da i sami zasjednu u jedno od udobnih sjedišta novih luksuznih automobila njihovih političkih ikona.

"Istinita je jedino tvrdnja Asocijacije mladih SDA da ćemo biti još veća opozicija ovakvoj bahatoj, rastrošnoj vlasti. Naravno da SDP BiH nije htio biti njen dio na način na koji je to SDA, čija politika se svodi da svaki put kada HDZ i SNSD od njih zatraže da pognu glavu, SDA odmah i klekne, ili savije kičmu, kako to slikovito kažu prvaci ove stranke. Svi znamo da je SDA učinila sve da sebe i državu dovede u takvu poziciju, glasanjem za SNSD-ove i HDZ-ove kandidate u Domu naroda BiH. Još jednom pozivamo starije SDA-ovce da svojim mladim nadama objasne matematiku kako je 3 jednako 4, odnosno da je 6 od 15 jednako kao i 8 od 15, u šta su prethodnu godinu i po pokušali uvjeriti cjelokupnu javnost", poručuju mladi SDP-a.

Upravo zato što je SDA svojim glasovima osigurala da SNSD i HDZ umjesto 6 imaju 8 od 15 zastupnika u Domu naroda BiH, odnosno većinu, SDA je sada razlog, poručuju iz SDP-a, zašto se održavanje osnovnih funkcija države i demokratskog sistema dovodi u pitanje.

"Tako se najnormalije aktivnosti koje su se do danas podrazumijevale kao neupitne, poput budžeta, održavanja izbora i imenovanja ministara, proglašava spektakularnim patriotskim pobjedama SDA. Ova činjenica najbolje govori kojom cestom ovu državu vodi SDA, a ta cesta sigurno nije autoput", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije