Mladi protestuju zbog odluke Nihada Uka: "Draga Vlado KS, vi ste danas, ali bi mogli biti juče"

12
Radiosarajevo.ba
Mladi protestuju zbog odluke Nihada Uka: "Draga Vlado KS, vi ste danas, ali bi mogli biti juče"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Protesti mladih u Sarajevu

Protestnom šetnjom u Sarajevu, grupa mladih je u subotu, 21. septembra poručila da je nezadovoljna iznosom subvencija koje su dobili za kupovinu stana.

Riječ je o mladima koji su se prijavili na konkurs prošle godine, a koji su umjesto 10.000 maraka, koliko je ranijih godina isplaćivano kao subvencija, dobili 4.800 maraka.

Potom su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), 10. juna, izglasali inicijativu kojom se "nalaže" Vladi KS da izdvoji dodatnih 5,5 miliona maraka za rješavanje stambenog pitanja mladih.

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Sezonski afektivni poremećaj: Kada vrijeme mijenja naša osjećanja i kako se boriti sa depresijom

Ali premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je 13. septembra kazao da za to trenutno nema novca, kao ni zakonskog uporišta.

Konačna lista na kojoj je 1.142 mladih koji su dobili subvenciju za kupovinu stana ili kuće objavljena je krajem decembra prošle godine i predviđeni iznos je podijeljen između njih.

"Draga Vlado KS, vi ste danas, ali bi mogli biti juče", "Ako je Skupština KS ta koja predstavlja volju građana, usvojila inicijativu da se nađu dodatna sredstva, a premijer Uk ne uvaži to i laže kako nema novcam da li je samo premijer taj koji donosi odluke u KS? Kim Jong Uk",

"Para ima kad se ne krade", "Ko laže taj i krade", "Prozivaju nas kad ne protestujemo, prozivaju nas kad protestujemo. Šta da radimo?", "Laži me, laži. Vjerovat ću sve. Nihad Backović Uk", samo su neki od transparenata koji su se pojavili na današnjim protestima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije