Izbori / Mladen Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici

21. 02. 2021. u 20:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Srebrenica je dobila starog novog načelnika. 

Mladen Grujičić, kandidat SNSD-a i aktuelni načelnik Srebrenice proglasio je pobjedu.

“Učinili smo da sve da izbore ponovimo kako je moguće, i nisam imao informaciju da je bilo problema. Izbori su protekli u najboljem redu i zahvaljujem se i Bošnjacima i Srbima koji su izašli da glasaju”, rekao je Grujičić u svome obraćanju na večerašnjoj pres-konferenciji.

Rekao je i da bojkot nije uspio, komentarišući izjavu Sadika Ahmetovića iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”.

Preko 200 Bošnjaka je izašlo na izbore i to onih smjelih koji ne podliježu ucjenama. S druge strane je bilo ucjena i prijetnji. To ćete vidjeti od Bošnjaka koji će to prijaviti. Nikada nisam rekao nijednom svom radniku da izađe na izbore, pozvao sam javno sve Bošnjake da to urade, jer smatram da je to dobar potez za njih. Na kraju svega ovoga garantujem da će Bošnjaci morati da prihvate svoje osvojene mandate”, rekao je.

Kazao je i da je moguće da treći put budu izbori, odnosno da je “sve moguće u Srebrenici i BiH”. “Mislio sam da je ovo nemoguće, ali desilo se. Vjerujem da postoji i trunka neke pravde u ovoj državi i da se neće desiti, ali šta god da se desi ponovo će biti isti rezultat. Smatram da je CIK debelo pogriješio jer je podlegao pritisku. Očekivali su da će se nešto desiti, a desilo se isto, i još ubjedljivija pobjeda”, izjavio je.

Poručio je i da će učiniti sve da građani u Srebrenici imaju posao, obezbijeđenu egzistenciju, i da ima dva miliona gotovih sredstava koje stoje na računu zbog ove situacije zbog koje nisu mogli da raspisuju javne tendere ali da će se potruditi da ono što je planirano i realizuju, piše N1.

Izbore u Srebrenici bojkotovale su probosanske stranke okupljene u inicijativi "Moja adresa: Srebrenica".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)