Izbori u Doboju i Srebrenici: Kasnilo otvaranje nekoliko biračkih mjesta

2
Radiosarajevo.ba
Izbori u Doboju i Srebrenici: Kasnilo otvaranje nekoliko biračkih mjesta
Foto: Ilustracija / Izbori u BiH

Danas se održavanju ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

Biračka mjesta su otvorena jutros u 7 sati, a zatvaraju se večeras u 19 sati.

"Na nekoliko biračkih mjesta je bilo neznatnog kašnjenja u otvaranju iz tehničkih razloga", saopćeno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Ponovni izbori se provode na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima.

"Ponovljene izbore u Doboju i Srebrenici u ime Centralne izborne komisije BiH nadgleda 130 supervizora koji su prošli obuku u skladu sa Programom i metodologijom koji je utvrdila i usvojila Centralna izborna komisija BiH, te su na osnovu obuke i položenog testa certificirani", navode iz CIK-a.

Podsjećaju da posmatrači u toku posmatranja izbornog procesa, prema zakonu, neće ometati izborne aktivnosti i poštivat će tajnost glasanja, te da je suprotno postupanje izbornih komisija i biračkih odbora kršenje Izbornog zakona BiH.

"Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju i Srebrenici do 11 sati Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 12 sati", najavili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije