... / Izbori u Srebrenici: Ovo su najnovije informacije sa birališta

21. 02. 2021. u 17:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na današnjim, ponovnim izborima u opštini Srebrenica do 16 sati glasalo 3.897 birača ili 38,96 posto upisanih na birački spisak, izjavila je Ljiljana Stevanović, predsjednica Izborne komisije.

To je za oko 17 posto manje nego u istom periodu na poništenim izborima održanim 15. novembra prošle godine.

Ona je rekla da izborni proces protiče bez problema i da do sada nije upućena nijedna primjedba na tok glasanja iako su supervizori Centralne izborne komisije i stranački posmatrači na svih 26 biračkih mjesta.

Izbori se ponavljaju i na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu, i to u Živinicama, gdje je prijavljeno 330, te u Gradačcu 105 birača.

Srebrenica izbori, snimljeno 21. februara - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Srebrenica izbori, snimljeno 21. februara

Prema nezvaničnim podacima, na tim mjestima birači se pridržavaju poziva Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" i ne izlaze na birališta.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta iako su dva kandidata ranije odustala, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Biračka mjesta u Srebrenici biće otvorena 19 sati do kada traje i predizborna tišina.

CIK BiH poništio je rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA