Nakon odluke o bojkotu izbora: Srebreničani pozvali lidere stranaka na sastanak

1
Radiosarajevo.ba
Nakon odluke o bojkotu izbora: Srebreničani pozvali lidere stranaka na sastanak
Foto: Anadolija / Sadik Ahmetović

Iz Inicijative Moja adresa: Srebrenica, iz koje su jučer najavili bojkot ponovljenih izbora u ovoj općini najavljenih za 21. februar, liderima SDA, DF-a, SBB-a, SBiH, PDA, Naše stranke, SDP-a i NiP-a uputili su poziv na sastanak.

Sastanak bi trebao biti održan 18. februara u Bosanskom kulturnom centru u Srebrenici, a tema, kako je navedeno u pozivu, su ponovljeni izbori u toj općini te bojkot izbora od strane probosanskih stranaka. Poziv potpisuje Sadik Ahmetović, predjednik Izbornog štaba Inicijative. 

Kako je jučer kazao Alija Tabaković, kandidat za načelnika u ime koalicije "Moja adresa: Srebrenica“, odluku o bojkotu su donijeli iz razloga što su naišli na mnoge nepravilnosti i nekorektnosti.

"Kap koja je prelila čašu će odluka CIK-a BiH da ne poništi glasanje putem pošte, da ovim ljudima ne omogući da ostvare svoje građansko pravo. Oko 800 glasača je zakinuto, i na ovakav način kako je predviđeno nismo u mogućnosti niti moralno niti bilo kako imamo pravo da učestvujemo i da sami damo legitimitet izbornim prevarama i na neki način predaji Srebrenice", rekao je Tabaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije