Višegrad: Službenik MVP-a BiH Miroslav Kojić u službenom autu vozio mladu

Radiosarajevo.ba
Višegrad: Službenik MVP-a BiH Miroslav Kojić u službenom autu vozio mladu
Službenik Ministarstva za vanjske poslova Bosne i Hercegovine Miroslav Kojić proteklog vikenda je kroz Višegrad u službenom automobilu vozio mladu na vjenčanju jednog od stranačkih kolega.

Kako piše portal SrpskaCafe, Kojić koji je i predsjednik Općinskog odbora SDS-a Višegrad zloupotrijebio je svoj položaj u ministarstvu tako što je tokom jedne svadbe u svatovskoj koloni službenim vozilom, okićenim u cvjetove, vozio mladu.

Naime, on je automobil Mercedes diplomatskih registarskih oznaka BG 23-A-008 iskoristio u privatne svrhe, odnosno za potrebe vjenčanja drugog istaknutog člana njegove stranke.

Kako su  ispričali očevici ovog događaja, Kojić je vozio automobil u koloni iz koje su se čak mogli čuti i pucnji.

"Kolona je bila klasična svatovska u kojoj se slavilo pucanjem u zrak. Kojić je prolazi s okićenim službenim Mercedesom u svatovskoj koloni iz kojeg se čula sirena i pucnji iz vatrenog oružja",  ispričali su građani Višegrada.

24000_1.jpg - undefined

Miroslav Kojić

Kako se saznaje, u pitanju je bilo vjenčanje člana općinskog odbora SDS-a Marka Božića.

Inače, da korištenje službenog vozila u privatne svrhe od Miroslava Kojića nije ništa novo, svjedoče i građani Višegrada koji naglašavaju kako su “svakog vikenda u prilici da primijete nepropisno parkiran ovaj Mercedes i to na mjestima na kojima to nije dozvoljeno”.

O ovom slučaju novinari su pokušalidobiti izjavu Miroslava Kojića, ali je bio nedostupan, dok se ministar za vanjske poslove BiH Igor Crnadak nije javljao na telefon. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije