Misija OSCE-a u BiH obezbjedila vozila za transport policijskih pasa: Iznos donacije 686.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Misija OSCE-a u BiH obezbjedila vozila za transport policijskih pasa: Iznos donacije 686.000 KM
Foto: OSCE / Uručenja vozila za transport K9

Misija OSCE-a u BiH obezbjedila je 11 novih vozila za transport K9 policijskih pasa u vlasništvu agencija za provođenje zakona širom države.

Dodijeljeni transport obezbijeđen je u sklopu projekta OSCE-a pod nazivom 'Rješavanje bezbjednosnih i sigurnosnih rizika nezakonitog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i njihovom pripadajućom municijom' u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost ove donacije iznosi blizu 350.000 EUR (686.000 KM), a korisnici su Granična policija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Policija Brčko distrikta BiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a, Federalna uprava policije, te ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Svi smo svjesni važnosti K9 policijskih jedinica u obezbjeđenju sigurnosti BiH i njenih građana", rekao je ambasador Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u BiH.

"Ovih 11 novih transportnih vozila unaprijediće ključne kapacitete agencija za provođenje zakona u otkrivanju skrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava te sprečavanju napada", dodao je u svojoj izjavi.

Uručenja vozila za transport K9
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH: Uručenja vozila za transport K9

Misija OSCE-a u BiH nastavit će i dalje pružati podršku vlastima u smanjenju sigurnosnih rizika u vezi s nezakonitim posjedovanjem, zloupotrebom i trgovinom malim oružjem i lakim naoružanjem, i njihovom pripadajućom municijom.

Projekt pod nazivom Rješavanje bezbjednosnih i sigurnosnih rizika nezakonitog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i njihovom pripadajućom municijom u BiH provodi se uz finansijsku podršku Austrije, Republike Češke, Evropske unije, Njemačke, Francuske, Lihtenštajna, Norveške, Slovačke, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije