Mirela Ahmetović izazvala burne reakcije u RH: Slavlje s Thompsonom? Neukusno!

4
Radiosarajevo.ba
Mirela Ahmetović izazvala burne reakcije u RH: Slavlje s Thompsonom? Neukusno!
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mirela Ahmetović i Vatreni

Mirela Ahmetović, politička tjanica Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske  izazvala je burne reakcije na Twitteru nakon što plasmana susjedne zemlje na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Kako je navela, proslava pobjede reprezentacije Hrvatske protiv Rusije, po njezinom sudu, sa nacionalističkim pjesmama i povicima bila je - neukusna.

"Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ipak, slavlje s pjesmom "Moja Hercegovina"?? Što nedostaje pjesmi "Moja domovina"? Još gore, prije toga je revao Thompson. Neukusno", napisala je Ahmetović na Twitteru.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Kao prenosi Tportal, njezin komentar, očekivano, izazvao je burne reakcije. Dio tviteraša prozvao ju je za šovinizam prema Hercegovini, dok su je drugi prozvali kako je "jugosentiment isplivao na površinu".

No, dok većina anonimnih komentatora, kao što je i očekivano, nije bila nimalo pristojna, bilo je i onih koji su podsjetili Ahmetović na činjenicu da je predsjednik njezine stranke, Peđa Grbin, prije desetak godina snimljen kako pjeva Thompsonove "Čavoglave".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije