Hrvatska u završnici utakmice uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo

29
Radiosarajevo.ba
Hrvatska u završnici utakmice uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA-EFE / Hrvatska - Rusija

Hrvatska je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom 1:0 protiv Rusije na punom Poljudu. Jedini pogodak pao je u 81. minuti, a bio je to autogo Rusa Fjodora Kudrjašova.

Izabranici Zlatka Dalića su imali dominaciju na terenu. Ovo najbolje potvrđuje i statistika u šutevi, gdje su Vatreni 19 puta pucali na go gostiju, dok su gosti svega dva puta pucali prema golu Hrvatske.

Na startu drugog dijela Hrvatska je imala veliku šansu preko Marija Pašalića, ali zaustavio je udarac Matvey Safonov. Vatreni su napadali po teškom terenu, a onda je u 81. minuti Fedor Kudryashov postigao autogol, koji je na kraju presudio.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Hrvatima je odgovarao samo trijumf za direktan plasman na Mundijal, dok su Rusi to mogli izboriti i remijem. Ipak, sada se Rusija mora zadovoljiti drugim mjestom i pokušati preko baraža izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

U drugom meču Slovačka je savlaala Maltu sa 0:6. Duda j postigao hat-trick, dok je Rusnak dodao dva gola, a jedan De Marco. Slovenija je bila bolja od Kipra sa 2:1. Zajc i Gnezda Cerin su pogađali za domaće, a Kakoulis za goste.

Selektor Zlatko Dalić je uspio tako Hrvatsku odvesti na treće veliko takmičenje i nakon utakmice završio je u suzama, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije