Mioković traži sankcionisanje načelnika Sokoca, prozvao i OHR: "Javno veliča balkanskog krvnika"

4
Radiosarajevo.ba
Mioković traži sankcionisanje načelnika Sokoca, prozvao i OHR: "Javno veliča balkanskog krvnika"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Mioković

Povodom izjava Milovana Bjelice, načelnika Opštine Sokolac, u kojima veliča ratnog zločinca Radovana Karadžića, oglasio se Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

"Da Milovan Bjelica Radovana Karadžića još uvijek smatra svojim predsjednikom, znamo i da to ne kaže. Uostalom, kao i mnogi drugi političari iz RS-a. Vidi se to po stanju u društvu u Republici Srpskoj, pogotovo na Sokocu gdje Bjelica suvereno vlada. Radi se o društvu zaglavljenom u Karadžićevom vremenu, vremenu rata, ratnih zločina, ekstremnog nacionalizma. Društvo je to iz kojeg ljudi bježe.

Nakon što je Karadžićeva politika protjerivanjem i ubijanjem ispraznila dio BiH od svih koji nisu Srbi, njen duh kojeg slijede političari poput Bjelice sad tjera i Srbe a malobrojnim povratnicima utjeruje strah od opstanka na svojim ognjištima", kaže Mioković.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Ističe da takva politika osim što uništava RS i ljude koji tamo žive, kočnica je svima, u cijeloj BiH, da naprave bilo kakav progres.

"Ipak, iako znamo šta Bjelica misli, njegova javna veličanja najvećeg balkanskog krvnika treba sankcionisati. On Karadžića veliča u cilju provokacije žrtava, u cilju provokacije svih normalnih građana BiH koji su spremni okrenuti se budućnosti i, u konačnici, u cilju provokacije međunarodne zajednice. Njegovo veličanje Karadžića mora biti pod hitno sankcionisano. Stoga pozivam i OHR i nadležna policijska i pravosudna tijela da reaguju", rekao je Mioković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije