Mioković nakon postavljanja table na ulazu u I. Sarajevo: "Laž je vaše određenje od 1389. godine"

9
Radiosarajevo.ba
Mioković nakon postavljanja table na ulazu u I. Sarajevo: "Laž je vaše određenje od 1389. godine"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dragan Mioković

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac, nekadašnji vođa tima istražitelja Centra službi bezbjednosti (CSB) Sarajevo i aktuelni zastupnik Naše stranke u Federalnom parlamentu, oglasio se nakon što su na ulazu u Istočno Sarajevo postavljene sramotne ploče.

Na tablama, koje se nalaze na granici bh. entiteta RS i Federacije BiH PIŠE "Grad Istočno Sarajevo - grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

"Laž je vaše određenje od 1389. godine. Laž međutim nije i ne može biti alibi za dokazane ratne zločine koje je 18.000 pripadnika Sarajevsko-romanijskog korpusa, Srba,od kojih je 95% ili rođeno, ili živjelo, ili radilo u Sarajevu prije 1992., počinilo nad sugrađanima tokom opsade. Lažovi!", poručio je Mioković.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Podsjetimo, Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića nakon postavljanja table.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva se ranije dotakao i tabla koje stoje na ulazu u Sarajevo i naveo da je to odgovor na tablu na ulazu u Sarajevu na kojoj je napisana činjenica da je glavni grad BiH bio pod opsadom 1.425 dana.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije