Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića: Sramotna tabla postavljena u FBiH?

22
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića: Sramotna tabla postavljena u FBiH?
Foto: Arhiv / Ljubiša Ćosić i Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića nakon postavljanja table na kojoj piše "Grad Istočno Sarajevo - grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

Kako je navedeno u prijavi, postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo:
- javno izazivanje ili raspirivanje nacionalne, radne ili vjerske mržnje, razdora ili netrepeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini.

"23. januara 2023. godine,na održanoj press konferanciji Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo prijavljeni Ljubiša Ćosić je najavio i poručio "da će na ulazu u Istočno Sarajevo postaviti tablu: "Grad Istočno Sarajevo grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste".

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dana 30. juna utrenutku izuzetne napetosti političke situacije usljed donesenih neustavnih odluka NSRS o neprimjenjıvanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u, Ljubiša Ćosić na granici entiteta Federacije BiH i entiteta RS, i to na teritoriju FBiH je postavio tablu", navodi se u prijavi.

Obećano - ispunjeno. Krivična prijava protiv Ćosića predata danas, 30.6.2023. godine.

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, June 30, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije