IGK o postavljanju skandalozne table u Istočnom Sarajevu: "Vaše laži ima da budu ušutkane!"

3
Radiosarajevo.ba
IGK o postavljanju skandalozne table u Istočnom Sarajevu: "Vaše laži ima da budu ušutkane!"
Foto: Facebook / Tabla na ulazu u Istočno Sarajevo

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) oglasio se povodom postavljanja table na ulazu u Istočno Sarajevo na kojoj piše da je to 'grad u kojem živi 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo'.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić postavio je skandaloznu tablu na kojoj stoji dobrodošlica u Istočno Sarajevo, "grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Poručujemo Ćosiću da je ovo je vrijeme istine, pravde i institucionalizacije kulture sjećanja na zločin opsade Sarajeva, opsade koja je bila jedna od najdužih opsada u historiji modernog ratovanja i najduža opsada jednog glavnog grada ikada.

Ovo je vrijeme istine o morbidnom "lovu" na žive ljude u Sarajevu koja je zaprepastila javnost. Ovo je vrijeme istine o strašnom, ljudskom umu do tada nepoznatom "lovu" bogatih i uticajnih stranaca, koji su plaćali za ubijanje, sa srpskih položaja, već dehumaniziranih ljudi u opkoljenom Sarajevu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Postavljena tabla "Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", reagirala Benjamina Karić

Postavljena tabla "Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", reagirala Benjamina Karić

Bezuspješno pokušavate zaustaviti istinu o strašnom zločinu opsade Sarajeva. Ne može se ušutkati istinu o zločinu u Sarajevu. IGK ne dopušta da se žeravica istine o patnji glavnog grada Bosne i Hercegovine ugasi. Niti da se krije bilo gdje. Već mora biti poznata u cijelome svijetu. Vaše laži ima da budu ušutkane. Mnogo je velikih laži spaljeno malim žeravicama istine. Ovo je vrijeme kada u ime bolje budućnosti Bosne i Hercegovine čuvamo istinu o zločinu opsade Sarajeva.

Opsada Sarajeva ostaje sumorni trenutak čovječanstva, ali i simbol otpora velikosrpskoj agresiji, genocidu, ubijanju i opstanku Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Istina o zločinu u opkoljenom Sarajevu je problem samo onima kojima smeta bolja budućnost države Bosne i Hercegovine sa istinskim pokajanjem, istinom i pravdom. Kriminalizacija istine i pravde je sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u Bosni i Hercegovini, ali i unutar internacionalne zajednice u kojoj i Ćosić učestvuje. Poruka Ćosiću. Prodružite se istini i pravdi o zločinu opsade Sarajeva u ime bolje budućnosti naše, trebalo bi biti i vaše države Bosne i Hercegovine", poručili su iz IGK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije