Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na vanrednom zasjedanju OIC-a

4
Radiosarajevo.ba
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na vanrednom zasjedanju OIC-a
MVP BiH / Turković u Islamabadu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je učestvovala na vanrednoj sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC), koja je održana u Islamabadu.

U fokusu sjednice je bila trenutna situacija u Afganistanu. Ministri su razgovarali o odgovorima OIC-a i kompletne međunarodne zajednice na humanitarnu krizu s kojom se suočava ova zemlja, ali i načinima sprečavanja ekonomskog kolapsa Afganistana.

Na marginama zasjedanja ministrica Turković se susrela sa ministrima vanjskih poslova Jordana, Turske, Palestine, Kuvajta, Indonezije, Katara, Saudijske Arabije, Azerbejdžana te drugim predstavnicima država i međunarodnih institucija i organizacija, koji su prisustvovali vanrednoj sjednici.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Tokom posjete Islamskoj Republici Pakistan, ministrica Turković se jučer sastala s ministrom vanjskih poslova ove zemlje Shahom Mahmoodom Qureshijem, s kojim je razgovarala o bilateralnoj saradnji i trenutnoj situaciji u BiH i Pakistanu, saopćeno je iz Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije