Ministrica Turković sa predsjednikom Azerbejdžana: Unaprijediti saradnju zemalja

0
Radiosarajevo.ba
Ministrica Turković sa predsjednikom Azerbejdžana: Unaprijediti saradnju zemalja
Foto: MVP BiH / Turković sa Aliyevim

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas se, 23. decembra 2021. godine, u Bakuu sastala sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim.

Na sastanku je razgovarano o važnosti unapređenja saradnje između naše dvije zemlje, te o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Azerbejdžanu, ali i odnosima u svijetu.

Ministrica Turković je predsjednika Aliyeva informisala o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, blokadi rada državnih institucija, te prijetnji miru i stabilnosti naše zemlje i regiona, nakon započetih jednostranih procesa od strane dijela političkih predstavnika bh entiteta RS.

Tokom susreta je razgovarano i o trenutnoj situaciji u regiji Nagorno Karabah, u koju Azerbejdžan, nakon oslobađanja, ulaže ogromna sredstva, s ciljem realizacije velikih infrastrukturnih projekata. Predsjednik Aliyev je upoznao ministricu Turković da je njegova zemlja započela program obnove i jačanja ekonomije u ovom dijelu Azerbejdžana.

Aliyev je kazao da je podrška BiH teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana važan znak partnerstva, saradnje i prijateljstva.

S druge strane, tokom susreta je ponovljena čvrsta podrška Azerbejdžana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te nastavku napretka naše zemlje.

Predsjednik Aliyev se zahvalio našoj zemlji za iskazano opredjeljenje za učešće u reintegraciji Nagorno Karabaha, što bi trebalo rezultirati i konkretnim aktivnostima.

[related]https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/zeljkovic-o-ranijim-nesuglasicama-s-barbarezom-samo-budale-ne-mijenjaju-misljenje/542277?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije