Ministrica Hota–Muminović: Prevencija nasilja među djecom u digitalnom okruženju

3
Radiosarajevo.ba
Ministrica Hota–Muminović: Prevencija nasilja među djecom u digitalnom okruženju

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović je na današnjem sastanku sa direktoricom Centra za sigurni internet Amelom Efendić, poručila da je jedan od strateških prioriteta djelovanja ovog ministarstva prevencija nasilja, posebno među djecom u digitalnom okruženju.

Na sastanku je dogovorena intenzivnija saradnja Centra i Ministarstva, prvenstveno u realizaciji aktivnosti na polju profesionalnog razvoja direktora, edukacije učenika osnovnih i srednjih škola, stručnih službi škola, nastavnika, roditelja, a sve s ciljem zaštite djece od nasilja u digitalnom okruženju.

Ministrica je istakla značaj sistemskog pristupa i zalaganja svih nadležnih institucija, kako bi pravovremeno i adekvatno odgovorili zahtjevima odgoja i obrazovanja u savremenom dobu.

Centar za sigurni internet pružat će podršku resornom ministarstvu, jer mi imamo priručnike i video materijale koje možemo ustupiti na korištenje odgojno–obrazovnim ustanovama“, istakla je Efendić.

Posebno se zahvalila ministrici što je prepoznala značaj aktivnosti koje realizira ovaj centar u cilju zaštite svakog djeteta od nasilja u digitalnom okruženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije