Ministar Šteta održao hitan sastanak: Upućen važan apel vozačima u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Šteta održao hitan sastanak: Upućen važan apel vozačima u Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, održao je hitan sastanak s predstavnicima firmi koje rade na zimskom održavanju saobraćajnica na području Kantona Sarajevo.

Sa sastanka je upućen i apel vozačima da ne parkiraju po cesti.

Kako je saopćeno, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu.

"Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese sa osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona", rekao je ministar Šteta.

Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, kazao je da  su osigurali čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i KJKP Rad.

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije su uputili apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, te da na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica.

Inače, brojeve nadležnih službi za zimsko održavanje možete pogledati OVDJE, a one koje nisu navedene na stranici Vlade KS, su u nadležnosti općina te se na web stranicama općina mogu naći podaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije