Ministar Ramo Isak o prijetnjama secesijom RS i ima poruku za Nenada Nešića: 'Nećete vi nigdje'

14
Radiosarajevo.ba
Ministar Ramo Isak o prijetnjama secesijom RS i ima poruku za Nenada Nešića: 'Nećete vi nigdje'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, reagirao je na tvrdnje odbrane optuženika Milorada Dodika kako federalni ministar unutrašnjih poslova, ministar odbrane BiH, Ambasada SAD u BiH i Ambasada Velike Britanije u BiH svojim izjavama vrše pritisak na Sud Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog državljanina Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Pritisak na Sud Bosne i Hercegovine vrši samo bulumenta sluga režima Milorada Dodika koji mu aplaudiraju u sudnici, a napadaju Sud Bosne i Hercegovine. To su oni isti ljudi koji su se dosjetili da počnu pričati – pazite sada – da se Dodiku sudi zato što je Srbin.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ptice na granama, pa čak i golubovi u Banjaluci, znaju da se Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH. Milorade, da se izjašnjavaš i kao Eskim, a da imaš državljanstvo BiH i da si počinio šta si već počinio – bio bi optužen. Pa treba li da te ja učim kako Krivični zakon BiH ne prepoznaje kao otežavajuću okolnost pripadnost srpskom narodu?

Ramo Isak o napadu u Vozućoj: Ovo je klasični slučaj razbojništva u pokušaju

Ramo Isak o napadu u Vozućoj: Ovo je klasični slučaj razbojništva u pokušaju

Od tog narativa samo su smiješnije prijetnje ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića kako će, ukoliko presuda Dodiku bude osuđujuća, u pitanje biti doveden opstanak Bosne i Hercegovine. Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sistem koji je Milorad Dodik uspostavio.

Zato Nešiću – ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine – bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti. Vrijeme u svom kabinetu, koji se nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu, iskoristi za nešto više od demagogije. Bosna i Hercegovina je trajna kategorija isto kao i srpski narod u državi Bosni i Hercegovini.

Što se tiče snova o secesiji, vrlo kratko: Nećete vi nigdje“, navodi se u reakciji ministra Rame Isaka.

Isak o prijetnjama secesijom RS-a: Nećete vi nigdje Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na...

Posted by Ramo Isak on Friday, December 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije