Skandalozna izjava: Ramo Isak poslao poruku koja je šokirala mnoge

22
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava: Ramo Isak poslao poruku koja je šokirala mnoge
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak posjetio je Mješovitu srednju školu u Živinicama, ali njegova posjeta ostala je u drugom planu zbog jedne sramotne izjave. 

Naime, razlog posjete Rame Isaka ovoj srednjoj školi je veliki broj lažnih dojava da su u instituciji postavljene bombe. 

Govorio je o generalno o kriminalu u entitetu FBiH, te poručio: "Kriminalci nemojte dolaziti u iskušenje da radite takve stvari jer imate samo problem. Imate dvije mogućnosti. Jedna je da vas lišimo slobode, a druga je da se ubijete.

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

I to je jedino što možete da uradite i ja to stalno poručujem. Evo, dokaz vidite sve što se desilo u zadnjih šest mjeseci od kad sam ja na čelu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova."

Na ove izjave su stigle mnogobrojne reakcije, a većina je bila negativna. Ministar je dobio mnoge kritike zbog toga što je javno pozivao na samoubistvo, a kritičari navode da je to neprimjereno za osobu na njegovoj poziciji. 

🚨Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio učenike i škole u Živinicama zbog učestalih dojava o eksplozivnim napravama. "SIGURNI STE "‼️🚨 Na poziv gradskog vijećnika Muhidina Čauševića, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je posjetio Javnu ustanovu Mješovitu Srednju školu Živinice i Gimnaziju Živinice kako bi se upoznao s problemom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u ovim školama. Posljednjih nekoliko dana ove dvije obrazovne institucije su bile meta lažnih dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost među učenicima, roditeljima i nastavnicima. U cilju rješavanja ovog problema i pružanja podrške zajednici, ministar Isak je odlučio posjetiti ove škole. Tokom posjete, ministar Isak se sastao sa direktorima ovih ustanova Edisom Čičkušićem i Jasnom Srabović, te nastavnicima i učenicima kako bi čuo njihove brige i strahove vezane za ove dojave. Isak oštro je osudio ove postupke koji ugrožavaju sigurnost djece i obrazovnu zajednicu u cjelini. Naglasio je da užurbano rade na otkrivanju počinitelja ovih dojava i da će odgovorna lica biti oštro sankcionisana. Pored toga ministar je istakao važnost saradnje između lokalnih vlasti, sigurnosnih agencija i građana kako bi se ova situacija riješila što prije. "Ovakvi incidenti neće biti tolerisani i svi oni koji stoje iza ovakvih dojava bit će privedeni pravdi. Djeca imaju pravo na sigurno i bezbrižno obrazovanje, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to pravo zaštitimo", izjavio je ministar Isak. Također je najavio dodatne sigurnosne mjere koje će biti implementirane u ovim školama kako bi se osigurala sigurnost učenika i osoblja. Tokom pojset ministar Isak položio je cvijeće na centarolno spomen obilježje šehidima i palim borcima, na spomen obilježje narodnom heroju Nesibu Malkiću i na mezar preminulog gradonačelnika Živinica rahmetli Samira Kamenjakovića.

Posted by Kanal 21 on Monday, December 4, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije