Ministar Radončić potvrdio: Gordani Tadić i njenoj porodici upućene prijetnje

Radiosarajevo.ba
Ministar Radončić potvrdio: Gordani Tadić i njenoj porodici upućene prijetnje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Nakon primopredaje pomoći koja je pristigla iz Poljske, novinari su postavili pitanje ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću o navodnim prijetnjama glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić.

Radončić je potvrdio informaciju o narušavanju sigurnosti nje i njene porodice.

"Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno nesankcionirano prijetite glavnoj tužiteljici i njenoj porodici. To se radilo i mojim sudijama, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i niko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti porodici glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobre sudije, da budu dobri tužitelji, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva.

Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljice Tadić i njene porodice, a to sam također tražio i od direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem", istaknuo je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije