Ministar privrede o diplomi: Ponosan sam na Fakultet sporta

4
Radiosarajevo.ba
Ministar privrede o diplomi: Ponosan sam na Fakultet sporta
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Adnan Delić

Kandidat Naroda i pravde na lokalnim izborima 2020. godine za načelnika Opštine Novi Grad u Sarajevu Adnan Delić novi je ministar privrede Kantona Sarajevo.

Danas je bio gost N1, gdje je govorio i o prozivkama za diplomu Fakulteta za sport. Delić je rekao kako je ponosan na Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, da je to fakultet koji radi u sklopu Univerziteta u Sarajevu te da tu predaju svi eminentni porfesori sa svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

“Ono što je zanimljivo je da se nikad nisam bavio tim što sam završio. Ponosan sam na fakultet, ali nisam ponosan na sistem. U BiH je svakom drugom mladom čovjeku sistem omogućio da ne radi u svojoj struci nego da se bavi onim za što se nije školovao. Diploma je postala sama sebi cilj. Imate mnogo fakulteta gdje možete da kupite diplomu koju želite, ali kompetencije ne možete kupiti. Imam iskustvo od 15 godina, ali ne na osnovu diplome. Na ovu poziciju nisam došao zbog diplome jer kad se zapošljavate u realnom sektoru niko me nije pitao kakvu diplomu imam“, komentarisao je.

Rekao je da je ranije bio direktor marketinga u jednoj IT kompaniji, ali i da posebnu satisfakciju njemu predstavlja činjenica da je pohađao jedan od najprestižnijih američkih instituta za menadžment gdje je stekao određene kompetencije, kako je naglasio.

Mislim da bih u Ministarstvu sporta bio nekompetentniji nego u Ministarstvu privrede, jer ja 15 godina živim privredu“, istakao je Delić u Novom danu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije