Elvedin Okerić na čelu Skupštine, Adnan Delić jedan od ministara

0
Radiosarajevo.ba
Elvedin Okerić na čelu Skupštine, Adnan Delić jedan od ministara
Foto: Arhiv / Okerić i Delić

Elvedin Okerić iz Naroda i Pravde bit će novi predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo. 

Četiri člana rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo održalo je danas, u skladu sa Poslovnikom, sastanak na kojem je jednoglasno odlučeno da u narednom periodu predsjedavajući Skupštine bude Elvedin Okerić.

Prijedlog za njegovo imenovanje dala je Danijela Kristić, a koja će uz Vibora Handžića i Smiljanu Viteškić nastaviti obnašati funkciju dopredsjedavajućih Skupštine KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

Već je poznato da će novi/stari mandatar biti Edin Forto. Imena novih kantonalnih ministara još nisu poznata, ali jeste troje starih.

Tako će Lejla Brčić opet biti ministrica pravde i uprave, Adnan Šteta ministar saobraćaja, dok se Admir Katica vraća na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova KS. U SDP-u i Našoj stranci, kazali su za FTV da još nisu dogovorili imena ministara.

Isto su za kazali i u NiP-u, s tim da su potvrdili da će jedan od budućih ministara biti Adnan Delić.

Delića je inače javnost upoznala tokom ovogodišnjih lokalnih izbora kao kandidata četvorke za načelnika opštine Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije