Nije prvi put / Ministar iz BiH prijavio prijetnje smrću

27. 04. 2022. u 18:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), naveo je jučer da je dobio prijetnje smrću.

Kako je naveo na Facebooku, sumnja da je prijetnje dobio jer je predložio da 4. maj bude neradni dan u školama za djecu i radnike na području ovog kantona zbog podudaranja bajramskih i prvomajskih praznika.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas (jučer op. a.) sam policiji prijavio prijetnju smrću koja mi je upućena putem Facebooka. Očiti povod za prijetnju je moja odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan. Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba 'roknut u po glave'. Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, no više neću", naveo je Kozlić u objavi na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)