Ministar Ramo Isak na Jahorini, društvo mu pravio Admir Katica

12
Radiosarajevo.ba
Ministar Ramo Isak na Jahorini, društvo mu pravio Admir Katica
FOTO: Facebook / Admir Katica i Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je u četvrtak, 19. septembra, ministarskoj konferenciji „Sarajevo Migration Dialogue 2024“ koja je održana na Jahorini.

Cilj konferencije je kroz diskusiju raditi na jačanju regionalne saradnje i izgradnji kapaciteta u suočavanju sa izazovima migracija te uspostavljanju održivog okvira za kontinuirano unaprjeđenje u upravljanju migracijama.

"Pitanje upravljanja migracijama je zajednička odgovornost zemalja zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije, što podstiče na kontinuirano unaprjeđenje postojeće saradnje i solidarnosti, s ciljem uspostavljanja zajedničkog pristupa rješavanju izazova, dijeljenju iskustva i jačanju regionalne saradnje.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Ministar Isak pružio je punu podršku u radu te ukazao na značaj održavanja ovakvih konferencija usmjerenih ka senzibilizaciji i osposobljavanju profesionalaca u lancu zaštite kako bi se što više unaprijedila saradnja u provedbi zakona u ovoj oblasti te borba protiv kriminalnih mreža, posebno u oblasti trgovine ljudima.

Ovogodišnjoj konferenciji „Sarajevo Migration Dialogue 2024“ prisustvovali su lideri, donositelji politika i stručnjaci iz različitih sektora", naveo je ministar Ramo Isak te objavio nekoliko fotografija sa konferencije, gdje je, između ostalog, u društvu ministra MUP-a KS Admira Katice.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Ministar Isak prisustvovao konferenciji „Sarajevo Migration Dialogue 2024“ Federalni ministar...

Posted by Ramo Isak on Thursday, September 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije