Ramo Isak: Dodikov vjerni sluga ponovo laže - pripadnik FMUP-a nije uhapšen, niti će biti uhapšen

6
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak: Dodikov vjerni sluga ponovo laže - pripadnik FMUP-a nije uhapšen, niti će biti uhapšen
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se danas, 3. septembra, povodom cijepanja zastave Bosne i Hercegovine koja je postavljena na jahorinskom vrhu Košuta, odnosno na teritorij Federacije Bosne i Hercegovine – Kantona Sarajevo.

"Predsjednik Nadzornog odbora ski-centra Jahorina Nedeljko Elek, široj javnosti poznatiji kao vjerna sluga Milorada Dodika, ponovo dezinformiše javnost i to ovaj put tvrdnjama kako je zbog zastave Bosne i Hercegovine na teritoriji bosanskohercegovačkog entiteta RS-a uhapšen pripadnik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obavještavam javnost da nije uhapšen, a niti će biti. Pripadnike Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a neće i ne smiju hapsiti. Autokratski režim vladanja i represiju policija u bh. entitetu RS-a možda može provoditi nad biračima SNSD-a i ojađenim stanovništvom manjeg bh. entiteta, ali ne i nad pripadnicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Mi ćemo zastavu države Bosne i Hercegovine ponosno isticati i u Federaciji Bosne i Hercegovine i u RS-u i u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, ali i na međunarodnom nivou. Bosna i Hercegovina je država, a državom se ponosimo", saopćio je Isak.

Mladi ribolovac ostvario ulov života u Neumu: Uhvatio tunu tešku 115 kg

Mladi ribolovac ostvario ulov života u Neumu: Uhvatio tunu tešku 115 kg

Kako je rekao, istina je da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a uručili prekršajni nalog policijskom službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da poduzme sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi osporilo prekršajni nalog izdat njihovom policijskom službeniku, a u aktivnostima koje budu poduzimali u odnosu na postupak policijskih službenika MUP RS-a imat će podršku Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Cijepanje zastave države Bosne i Hercegovine, koja je postavljena na jahorinskom vrhu Košuta, je sramotno i neprihvatljivo. Tražim od pravosudnih organa da pod hitno istraže slučaj cijepanja zastave s obzirom na to da sam jasnog stava kako su se stekla obilježja krivičnog djela. Podizanje tenzija, širenje nacionalne netrpeljivosti i razdora među narodima u Bosni i Hercegovini nije put kojim se trebamo kretati“, navodi se u reakciji ministra Isaka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije