Ministar Hurtić u Višegradu: Pozvam nadležne da riješe slučaj napada na bračni par Memišević

4
FENA
Ministar Hurtić u Višegradu: Pozvam nadležne da riješe slučaj napada na bračni par Memišević
Foto: Fena / Sastanak ministra Hurtića i načelnika Višegrada

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić danas je posjetio Višegrad, povodom napada na bračni par Memišević. Uz osudu napada sa sastanka sa rukovodstvom Opštine Višegrad upućen je i zajednički poziv nadležnima da ovaj slučaj što prije dovedu do kraja.

Nakon sastanka s opštinskim načelnikom Mladenom Đurevićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Edinom Karamanom zajednički je osuđen napad na bračni par Memišević, ali i upućen apel da se slučaj što prije rasvijetli.

"Da shvate ljude koji žive na svojoj grudi bez obzira koje nacionalnosti da se mora izgrednik privesti i da se ovaj slučaj zaključi tako što će, ako Bog da, ostati dugo iza rešetaka. Ako je to osoba o kojoj se priča, meni su malo kontradiktorne informacije koje sam dobio, a to je da je on prije nekoliko dana završio obuku za vozački, prošao i ljekarski, a sada se neko vadi na to da on ima epilepsiju i da pije lijekove, te da je čak pao i na poligrafu.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Još jednom molim Tužilaštvo da do kraja izguramo ovaj slučaj da bi u svim krajevima BiH ljudi živjeli normalno", kazao je ministar Hurtić na konferenciji za medije u Višegradu.

Između ostalog, načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević kazao je da ovaj događaj nema veze sa nacionalnom pripadnosti.

"Ovo je u pitanju koristoljublje, odnosno jedan nemio događaj, gdje je pojedinac imao neku materijalnu korist. Pozivam sve istražne organe, policiju, odnosno MUP RS-a, da ovaj slučaj privede kraju. Svjedoci ste da je prije par dan lišena slobode osoba koja se sumnjiči da je potencijalni krivac i vjerujem da će se ovaj događaj u što skorijem roku privesti kraju", kazao je Đurević.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić posjetio je i kuću u Pionirskoj ulici u kojoj je 1992. živo zapaljeno više od 70 civila, a potom i selo Omeragići i kuću bračnog para Memišević, koji se nalaze na liječenju u KCUS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije