Novi detalji o napadima na povratnike Fadila i Ajšu: "Privezeni su na KCUS tek jutros"

11
Dž. Mrakić
Novi detalji o napadima na povratnike Fadila i Ajšu: "Privezeni su na KCUS tek jutros"
Foto: Printscreen / Bilal Memišević

Povratnici u Višegradu Fadil i Ajša Memišević teško su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvi dan ramazana, a pronađeni su tek u četvrtak oko iftara (prekid posta tokom svetog mjeseca kod muslimana), svezani i sa teškim povredama po tijelu.

Bilal Memišević, Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, govorio je ovim povodom za portal Radiosarajevo.ba te je istekao da su Fadil i Ajša medicinski zbrinuti tek u ranim jutarnjim satima, tačnije između 3.30 i 4.30 sati.

"Fadil i Ajša su medicinski zbrinuti, sada se nalaze na Kliničkom centru u Sarajevu. Hospitalizirani su, nadamo se da će u ponedjeljak ili utorak biti vraćeni", istekao je Memišević za portal Radiosarajevo.ba.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Pored toga, naglasio je i da je uviđaj još uvijek u toku, te da imaju povjerenje u organe pravde i vjeruje da će istraga ići kako treba, a da će se počinilac naći u što kraćem roku.

Za kraj, Memišević je kazao da se radi o zločinu o kojem nema riječi.

"Oni su živjeli od svojih primanja i dječije pomoći, nikome nisu smetali, nikoga nisu dirali. Loše, ovo je jako loše. Prirediti nešto ovako za prvi dan ramazana, stvarno nemam riječi", zaključio je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije