Ministar Hurtić u Vozući: Pozvao nadležne da čim prije riješe slučaj napada na Ljeposavu Petković

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Hurtić u Vozući: Pozvao nadležne da čim prije riješe slučaj napada na Ljeposavu Petković
Foto: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH / Ministar Hurtić posjetio Ljeposavu Petković

"Osuđujem napad na sedamdesesedmogodišnju staricu Ljeposavu Petković koja je preksinoć brutalno pretučena i opljačkana u porodičnoj kući nakon što su joj dva razbojnika sjekirom provalila u kuću. Riječ je o povratnici na svoje ognjište ovdje u selu Stošnica, Vozuća kod Zavidovića. Strašno je i što je pritom dobila i prijetnje smrću, što je dodatno ugrozilo njenu, ali i sigurnost ostalih mještana. Ovdje sam saznao da je selo Stošnica mirno mjesto, mjesto suživota u kojem skladno već dvije decenije žive povratnici Srbi i Bošnjaci zajedno".

Ministar Hurtić je pozvao nadležne da što prije rasvijetle ovaj slučaj i počiniteljima ovog teškog razbojništva odrede odgovarajuću kaznu.

"Potrebnim smatram i pojačano prisustvo policije u svim povratničkim mjestima, iz razloga što, nažalost, prijetnje ovoj populaciji uglavnom nisu bezazlene.

Fahrudin Solak razriješen dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite

Fahrudin Solak razriješen dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite

Ne smije se dozvoliti da njihova prava budu ugrožena, u ma kojem dijelu Bosne i Hercegovine živjeli, jer se zaštitne mjere moraju jednako provoditi na nivou cijele države. Opasna ponašanja pojedinaca koja ugrožavaju mir i normalan život povratnicima, moraju biti sankcionisana".

Podsjetio je i da je to obaveza koju svi moramo poštovati prema Aneksu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ministar Hurtić posjetio Ljeposavu Petković
Foto: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH: Ministar Hurtić posjetio Ljeposavu Petković

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije