Ministar Hurtić osudio brutalni napad u Stocu: "Pozivam nadležne da najoštrije sankcionišu napadače"

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Hurtić osudio brutalni napad u Stocu: "Pozivam nadležne da najoštrije sankcionišu napadače"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sevlid Hurtić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Sevlid Hurtić, najoštrije je osudio sinoćnji huliganski, brutalni i kukavički napad na četvericu bošnjačkih mladića u Stocu.

"Fizički napad na mlade sportiste koji su povratnici od strane grupe razbojnika, uz presretanje automobila na cesti, predstavlja narušavanje sigurnosti u ovom dijelu naše zemlje.

Pozivam nadležne institucije, policiju i tužilaštva, da hitno procesuiraju ovaj divljački napad, koji je mogao imati najgore posljedice.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Svjedoci smo da su u proteklim godinama vrlo često u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine zabilježeni napadi i obračuni huligana, ali i napadi na navijače, od kojih je jedan završio ubistvom navijača. Većina tih događaja je ostala nerasvijetljena ili blago kažnjena, što je dodatno ohrabrilo nove huligane i napadače.

Zbog svega navedenog, pozivam nadležne, da najoštrije sankcionišu napadače, te da nemaju toleranciju prema ovakvim i sličnim napadima.

Hitno procesuiranje ovog slučaja će barem djelomično vratiti povjerenje u rad istražnih organa, a u suprotnom, ukoliko reakcija izostane, produbit će nepovjerenje i dodatno narušiti odnose u ovom dijelu naše domovine", navodi se u reakciji ministra Hurtića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije