Igrači Iskre završili u bolnici, oglasio se klub: "Na povratku s utakmice presreli ih Ultrasi"

12
Radiosarajevo.ba
Igrači Iskre završili u bolnici, oglasio se klub: "Na povratku s utakmice presreli ih Ultrasi"
Foto: FB / Stolac/Razbijeno auto

U Stocu su sinoć, 7. aprila, pretučene četiri osobe, od kojih su tri igrači FK Iskra Stolac te jedan maloljetni dječak.

Ranije je reagovao ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar koji je kazao da je riječ o napadu na povratnike. Reagirao je i klub FK Iskra Stolac te su iznijeli detalje o napadu.

"Skandalozno, divljački i kukavički. Našim momcima želimo brz oporavak. Jučer su svoju utakmicu odigrali protiv Lokomotive i ostali na iftaru, da bi poslije gledali utakmicu svog voljenog kluba FK Velež - FK Borac.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Nakon utakmice krenuli su kuci nesluteći šta će ih zadesiti. U mjestu Masline kod Stoca presrela su ih četiri vozila u kojima su bili Ultrasi navijači Zrinjskog te ih divljački udarali svime i svačim te im nanijeli ozljede i polomili vozilo.

U vozilu su se nalazila tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak koji su prevezeni u bolnicu Juzni logor. Moglo se svašta desiti i da padne ne daj bože mrtva glava. Apelujemo na nadležne institucije da što prije uhvate počinioce ovog divljačkog i kukavičkog djela i da ih najoštrije kazne. Jos jednom, naši zlatni momci, želimo vam sve najbolje i HVALA Vam na jučerasnjoj igri i pobjedi koja je u drugom planu", saopćeno je iz Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije