Ministar Haris Vranić: Danas izdajem novu naredbu za Kanton Sarajevo

10
Radiosarajevo.ba
Ministar Haris Vranić: Danas izdajem novu naredbu za Kanton Sarajevo
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Haris Vranić

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo rekao je da će danas izdati novu naredbu, koja će se odnositi na mobilizaciju svog zdravstvenog kadra uključujući i privatni sektor.

Danas ću izdati naredbu o mobilizaciji svog zdravstvenog kadra, uključujući i privatni sektor. Svi ćemo morati preuzeti teret borbe, da to ne budu samo domovi zdravlja, Opća bolnica i KCUS”, rekao je Vranić za TV Sarajevo, dodavši da će ova naredba poboljšati uslove za pacijente.

Vranić je u izjavi za TV Sarajevo poručio i to da u KS ima dovoljno kisika za zdravstvene ustanove.

“Problem je da se mora racionalnije koristiti kisik, mora se bolje kontrolisati. Treba izvršiti inspekciju instalacija, da vidimo mogu li to podnijeti. Zdravstvene ustanove moraju odrediti nabavljanje kisika, napraviti procjenu potrošnje i obnavljanja njihovih zaliha. Ako ne mogu sami, onda će se potruditi Vlada KS. Potrošnja kisika je enormna u Europi, a samo je firma Messer ovlaštena za punjenje”, dodao je Vranić.

Kazao je da u ovim momentima niko ne smije stvarati paniku, pogotovo ne oni koji su na čelu zdravstvenih ustanova.

“Jer ako ljekari počnu ulaziti u paniku – imamo problem sa liječenjem”, rekao je ministar Vranić za TV SA.

Na kkraju je dodao da je riješen problem sa naplatom poziva prema covid call centrima, te da su oni od sada besplatni za sve građane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije