Ministar Alen Šeranić: Vakcina besplatna i na dobrovoljnoj bazi

2
Radiosarajevo.ba
Ministar Alen Šeranić: Vakcina besplatna i na dobrovoljnoj bazi
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Alen Šeranić, arhiva

Alen Šeranić, ministar zdravlje Republike Srpske, izjavio je danas na konferenciji za medije da se radi na nabavci dvije vrste vakcina, Covax i Sputnjik, da je svaka vakcina kvalitetna, da će vakcinacija biti dobrovoljna te da će građani koji budu vakcinisani dobiti potvrdu.

"Još ne znamo koje je trajanje imuniteta nakon primanje vakcine. Građani koji budu primili vakcinu dobiće potvrdu da su vakcinisani", dodao je Šeranić.

Kada je riječ o vakcinama, Šeranić pojašnjava da se radi na dva fronta.

"Sa Covax mehanizmom smo potpisali nabavku, 200.000 doza bi trebala stići početkom februara. Radi se i na nabavci ruske vakcine Sputnjik. Nemamo zvanične međunarodne potvrde kada je riječ o vakcinama i putovanjima u strane zemlje”, izjavio je Šeranić.

Ministar Šeranić rekao je da je svaka vakcina kvalitetna za upotrebu a vakcinacija će biti dobrovoljna.

"Inspekcija kontroliše skijališta, i tome je pristupila veoma ozbiljno. Imamo izazov kada su u pitanju privatna okupljanja. U posljednjih 7 dana inspekcija je utvrdila oo 1.500 prekršaja”, izjavio je Šeranić u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije