Alen Šeranić u samoizolaciji

0
Radiosarajevo.ba
Alen Šeranić u samoizolaciji
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Alen Šeranić, arhiva

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS nalazi se u samoizolaciji, nakon što je kod dva bliska saradnika u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS utvrđen pozitivan test na koronavirus.

Kako je navedeno, nema nikakvih zdravstvenih tegoba, niti je bilo visoko rizičnog kontakta sa saradnicima kod kojih je utvrđeno prisustvo koronavirusa.

Ministar Alen Šeranić nastavlja svoj rad od kuće i u stalnoj je komunikaciji s Štabom za vanredne situacije, Stručno operativnim timom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i svim zdravstvenim institucijama u ovom bh. entitetu.

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS nastavlja s intenzivnim radom na sprovođenju mjera za suzbijanje pandemije virusa korona i apeluje na građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera zaštite radi suzbijanja širenja ovog virusa", navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije