Dragan Lukač: Trenutno je 100 pripadnika MUP-a zaraženo koronavirusom

0
Radiosarajevo.ba
Dragan Lukač:  Trenutno je 100 pripadnika MUP-a zaraženo koronavirusom
PrtScr / Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je večeras da je trenutno 100 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a zaraženo koronavirusom, ali da niko od njih nema težu kličničku sliku.

"Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi koronavirusom. Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika", izjavio je Lukač za ATV.

Govoreći o situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona, on je rekao da za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkuliše šta je koronavirus i šta će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

"Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se dešava da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih", dodao je Lukač.

On je istakao i da u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog časa, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.

Više o ovoje temi možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije