Milorad Dodik u Prijedoru: "Oluja" je udruženi zločinački poduhvat Hrvatske i Amerike

15
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik u Prijedoru: "Oluja" je udruženi zločinački poduhvat Hrvatske i Amerike
Foto: Nezavisne novine / Milorad Dodik u Prijedoru

Predsjedik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik imao je danas niz izjava koje je teško opisati i/ili uporediti s nečim.

Kako je to pribilježio neko komentarom na društvenim mrežama, "Dodik je danas na steroidima laži i mržnje".

A, u Prijedoru je večeras, od 19 sati, održano takozvano obilježavanje Dana sjećanja na Srbe stradale i prognane u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja". Obilježavanju dana sjećanja prisustvuju patrijarh Porfirije, Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i drugi. Dodik i Vučić su se obratili prisutnima, a, kako smo već naveli, Dodik je i ovdje nastavio današnji niz neistina, provokacija i besmislica.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Pa je tako izjavio, sve dok je iza njega 'gigantskim' slovima pisalo "Oluja je pogrom*", kako je Oluja bila "udruženi zločinački poduhvat SAD i njihovih monstrumskih planova prema Srbima zajedno sa Hrvatskom vojskom koja je jedva čekala da očisti prostor od Srba".

"Udruženi zločinački poduhvat SAD i Hrvatske na nenaoružani srpski narod", galamio je Dodik, kazavši da je "na svakog starca, dijete bio angažovan i jedan hrvatski vojnik".

[twitter]https://twitter.com/MiloradDodik/status/1687524090783944715[/twitter]

On je istakao da nikada neće oprostiti i da neće dozvoliti neko omalovažava srpski narod.

*Pogrom je riječ ruskog porijekla - na ruskom znači razaranje, pustošenje - koja se odnosi na nasilne, ponekad organizirane prepade prema pripadnicima vjerskih, nacionalnih, etničkih ili manjinskih skupina. Često su povezani i s pljačkanjem i zlostavljanjima, kao i ubistvom ili genocidom. U širem smislu označava nasilna djela protiv bilo kojeg dijela stanovništva. Izraz je izvorno označavao protužidovske aktivnosti ruskog cara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije