Milorad Dodik tvrdi da se ne plaši suđenja, Christianu Schmidtu poslao oštru poruku

5
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik tvrdi da se ne plaši suđenja, Christianu Schmidtu poslao oštru poruku
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da se ne plaši suđenja zbog neizvršavanja odluka Christiana Schmidta da neće pobjeći niti će otići u zatvor.

"Neću pobjeći niti ću otići u zatvor. Prije će BiH propasti nego što ću ja otići u zatvor", rekao je Dodik i dodao da je na pravosuđu BiH da dokažu optužbe za koje ga terete.

Za zahtjev odbrane za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović, Dodik je naveo da je ona bila u timu odbrane Nasera Orića, kao i da je kao sudija oslobodila nekoliko ljudi koji su počinili zločine nad Srbima.

Sabina Ćudić: Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Europsku uniju

Sabina Ćudić: Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Europsku uniju

"Ta žena treba meni da sudi. Radila je prije toga u OHR-u, radi se o osobi koja će po difoltu odlučiti da je Milorad Dodik kriv što postoji", rekao je Dodik večeras, 27. septembra, za RTRS.

On je naveo da stranci pokušavaju da upravljaju ovim procesom, te da je sve to u stvari kako bi ga sklonili sa političke scene.

Dodik je opet uputio pogrdne riječi Schmidtu. Za Schmidta je ponovio da je nelegalan, nelegitiman, da izmišlja, a ljude ovdje naziva "majmunima".

"Ako smo mi za njega majmuni, onda je i on za nas svinja, i to fašistička", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije