BiH / Milorad Dodik: Tužilaštvo treba odgovarati jer nije riješilo slučaj Dragičević

07. 11. 2019. u 13:10:00 Fena

Shares: 40

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovio je danas da je nadležno tužilaštvo jedino nadležno da riješi slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića te da to ne može da bude predmet političkih i drugih institucija.

"Očigledno je da se tužilaštvo neodgovorno odnosi prema tome i zbog toga treba tražiti javnu odgovornost onih koji to ne rade te pokušati uspostaviti sistem koji će biti odgovoran prema društvu", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Nakon ovog vremena porodica nema nikakve informacije što je, kaže, nedopustivo.

Dodik je kazao da ne zna šta će biti na sjednici Vijeća ministara BiH 12. novembra, ali da je protiv usvajanja ANP-a te da, kako je rakao, “ne bi bilo iznenađenje da to podrže Mirko Šarović i oni koji pokazuju silnu brigu za BiH".

Naveo je i da je migrantska kriza u BiH na “vrhuncu”.

"Vidljivo je da je kriza na vrhuncu, da dolazi zima, te da sve ima jednu i humanitarnu dimenziju. Nivo BiH koji ima nadležnost za migracije apsolutno ništa nije učinio da se to pitanje sistemaski riješi te ostaje sve veći problem u BiH", utvrdio je on.

Ponovio je protivljenje namjerama da se migranti u Federaciji smjeste u područjima gdje žive Srbi, uključujući i selo Lipa kod Bihaća.

KOMENTARI (1)